Sep 7 2015

Tokrat je bilo nastopajočih kasačev 11, po napetih treh minutah in pol pa je slavila Lotte na vajetih Milana Žana. Za izkušenega trenerja in voznika Milana Žana letošnji osvojen Derby predstavlja že tretjega v karieri, medtem ko je ta prestižna lovorika prvič šla v roke rejca zmagovalke Lotte, Vlada Žnidariča, in njenega lastnika ter hkrati sina Vlada Žnidariča, Davida Žnidariča. Lotte je sicer že pred Derbyjem dosegala odlične rezultate in veljala za zelo možno zmagovalko, vendar je v dirki na koncu vseeno ugnala velika favorita Sammija MS, ki je bil z Mitjem Slavičem drugi, in Narcisa Peškega, ki ga je Marko Gorenc pripeljal do tretjega mesta.

Še en od vrhuncev tokratnega tekmovalnega dne je bila dirka, imenovana Ljubljanska milja, v kateri imajo pravico nastopa samo povabljeni najboljši slovenski in mednarodni kasači. V močni konkurenci 12 odličnih domačih in tujih kasačev sta po 1609 metrih ciljno črto prva prečkala Jasa GL in njen voznik Dušan Zorko.

Naslednjič se srečamo v Stožicah 27.9.2015, ko bomo gostili kvalifikacije za državno prvenstvo najmlajših in sicer dvoletnih kasačev ter še eno pomembno dirko najhitrejših slovenskih konjev, to je jesenski kriterij.

Se vidimo,

Vaš KK Stožice!