Avg 6 2021

Veliki Kasaški derby je navečji in najprestižnejši dogodek v sezoni, ki se bo letos ponovno odvil na hipodromu v Stožicah.

S prvo dirko začnemo ob 13.30, poleg kvalitetnega tekmovalnega dela pa bodo v naši zeleni oazi na voljo tudi pester spremljevalni program. Več informacij objavimo kaj kmalu.

 

Se vidimo v Stožicah!

Avg 14 2018

V nedeljo, 2. septembra, se nam na hipodromu Stožice Ljubljana obeta največji konjeniški dogodek kasaške sezone 2018 z več kot 25.000 evrov nagradnega sklada!

V prestižni »Ljubljanski milji« se bodo za nagradni sklad v višini 10.000 evrov udarili najboljši domači in tuji konji, ki bodo na sprinterski distanci – 1609 metrov – poskusili postaviti nov absolutni rekord hipodroma Stožice.

Dobili bomo tudi novega državnega prvaka v konkurenci 3-letnih konj, skupaj pa boste lahko uživali v kar osmih kasaških dirkah in tudi posebni dirki ponijev, s katerimi bodo tekmovali otroci.

Pestro pa bo tudi ob kasaški stezi. Skupaj z družino in otroci se lahko ohladite v prijetni senci pod drevesi na prostoru za piknik, stavite kakšen evro na svoje favorite in si ogledate sejem rastlin ali knjižnico reči. Ob tem pokusite še delček bogate kulinarične ponudbe, za pravo glasbeno podlago pa bo poskrbel DJ Woo D.

Bodite del kasaškega spektakla tudi vi!

Maj 16 2018

Kasaški klub Stožice v sodelovanju s Kasaško zvezo Slovenije v nedeljo 20. maja prireja veliko športno-družabno prireditev imenovano “Dirke naše in vaše mladosti“.

V športnem delu se bo zvrstilo 7 kasaških dirk, v katerih bodo nastopili konji in vozniki iz cele Slovenije. Osrednja točka dne bo dirka za Pokal mesta Ljubljane, ki je največja kasaška dirka pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana, njen nagradni sklad pa znaša 3.000 evrov. Poleg te bodo gledalci lahko spremljali še napeto internacionalno dirko, v kateri se bodo za nagradni sklad 2.000 evrov pomerili najboljši slovenski in uvoženi kasači iz cele Evrope. Za nekaj več kot 2.000 evrov se bodo pomerile tudi francoske kobile v dirki Tour Trotteur Francais Slovenie.

V družabnem delu prireditve je organizator poskrbel za pester spremljevalni program, katerega rdeča nit bo nostalgija po “starih časih”. Odvijal se bo nostalgični sejem rabljenih stvari imenovan “Šaro na stran“, razstava starodobnikov, za najmlajše bodo na voljo animacije in jahanje konj, organizirana bo dirka ponijev, s katerimi bodo tekmovali otroci, kot vedno pa bodo za tiste bolj hazarderske ljubitelje športa prirejene tudi konjske stave. Za veselo vzdušje bo skrbel DJ Woo D.

Več o prireditvi lahko najdete na našem FB profilu in na spletni strani Kasaške zveze.
Za več informacije se lahko obrnete tudi na našega predsednika Viktorja Dolinška (041 785 919), našo sekretarko Vanjo Horvat (040 413 899) ali na organizatorko družabnega dela Janžo Dolinšek (031 774 112).

Kasaški klub Stožice

Avg 17 2017

Kasaški klub Stožice zopet vabi! Prvo nedeljo v septembru prirejamo največjo kasaško prireditev doslej, ki se bo odvijala v naši prijetni zeleni oazi, kot pravimo hipodromu Stožice.

Naši glavni junaki bodo tokrat 4-letni konji kasači, ki se bodo pomerili v njihovi življenjski dirki – Kasaškem derby-ju. Poleg tega bosta na sporedu še velika nagrada Ljubljanska milja in (najbolj ljubkih nekaj minut dneva) otroška dirka s poniji.

Spremljevalni program bo ponudil otroške delavnice, nostalgični sejem rabljenih predmetov Šaro na stran https://www.facebook.com/events/297725980691673/, razstavo starih (recimo raje šarmantnih) avtomobilov, kaj dobrega za pojest in seveda še marsikaj.

Obveščali vas bomo o novostih glede programa, preden se vidimo, pa vam bomo zaupali še marsikatero zanimivost iz kasaškega športa.

Vstop prost za vse!

Apr 25 2017

Kasaški klub Stožice vas 7. maja vabi na kasaške dirke, kjer se bodo kasači pomerili za prestižen naslov »Pokal mesta Ljubljana«.

Tokrat nostalgično obarvane kasaške dirke se bodo odvile v zeleni prestolnici, na hipodromu Stožice. To je zelena oaza Ljubljane, kjer se najde prostor za rekreacijo in pobeg od vsakdanjega vrveža, tokrat pa tudi za obujanje preteklosti ter kasaške dirke vaše in naše mladosti. Nostalgično bomo poizkusili pričarati atmosfero naše Jugoslavije, se spominjali preteklih dogodkov in starih, dobrih časov.

Usmerili smo se v lokalno ponudbo, zato lahko pričakujete okusno in okrepčilno hrano.
Poskrbeli bomo tudi za žejne, in sicer z osvežilno pijačo vaše in naše mladosti. Poleg tega pa vas bo pričakal, zdaj že tradicionalni, sladki kotiček, ki vas bo popeljal nazaj v osemdeseta leta, ko je bil sladkor še slajši in so se sladoledi počasneje topili. Vse to boste lahko pomalicali in popili na prav posebnih piknik odejicah, ki vam jih bomo priskrbeli, da bo druženje še bolj sproščeno. V skladu s tematiko, pa se bodo vrtele plošče in iz zvočnikov bodo doneli jugo šlagerji (DJ Woo D). Se pravi, s sladoledom v roki, zleknjeni na karirasti odeji in ob nostalgični glasbi boste spremljali razburljive kasaške tekme.

Ne bo pa primanjkovalo tudi drugih dejavnosti.
Premierno bomo predstavili LET YOUR STUFF (YU)GO, [https://www.facebook.com/events/208698872951094/] nostalgični sejem rabljenih predmetov, kjer boste lahko tudi sami prodajali rabljene predmete, vse od starih vinilnih plošč, do pradedkove kravate, ali pa prebrskali po stojnicah in domov odnesli nekaj novo-starega.
Z jahanjem ponijev in otroškim kotičkom bomo zaposlili najmlajše, malo starejši pa bodo lahko oči spočili na številnih fičkotih, ki predstavljajo spomin na mladost ter hkrati skok v preteklost. Ker pa bo dogodek poln konjskih podkev, se spodobi, da svojo srečo preizkusite tudi pri okencu športnih stav.

Pridružite se nam, obujajmo spomine!

O urniku in novostih vas bomo obveščali sproti.

VSTOP PROST

Mar 29 2017

Prvi tekmovalni dan letošnje kasaške sezone nam bo v Stožicah postregel s petimi tekmovalnimi točkami sporeda in vsem dobro znanim spremljevalnim programom. Poskrbeli bomo, da tudi to sončno popoldne ne boste lačni, žejni in seveda nikakor ne zdolgočaseni.

Jahanje ponijev, kulinarična ponudba, stave, kotiček za najmlajše, prijetno vzdušje in vse ostalo, kar že skoraj tradicionalno paše zraven.

Pridite pogledat, če smo se med zimo kaj poredili 😉

Vstop prost, vabljeni!

Dec 22 2016

Štefanovo bo na hipodromu v Stožicah praznično obarvano. Petim tekmovalnim točkam bo sledil tradicionalni blagoslov konj.

 

Urnik

12:00 – pričetek tekmovalnega dela, štart prve dirke

14:00 – blagoslov konj

 

Vstop prost, vabljeni!

Okt 17 2016

Stožice zopet vabijo!

Saj vemo, da vedno omenjamo letni čas in vreme, a kaj, ko je tako prijetno uživati v vsem, kar nam ponuja narava. In narava ponuja marsikaj, tudi sredi mesta. Mi z njo sodelujemo.

Sodelovanje bo tokrat v znamenju dišečih in okusnih jesenskih dobrot, ki nam bodo grele trebuščke in srca.

Glavni junaki tekmovalnega dela prireditve bodo naši najmlajši konjički. 2-letni kasači se bodo pomerili na njihovi prvi veliki dirki in sicer za naslov državnega prvaka 2016.

Vstop na hipodrom brezplačen, a ne zastonj.

 

Vabljene, vabljeni 🙂

 

 

 

Sep 22 2016

Jesen se je uradno začela in prav je, da ji pripravimo prisrčno dobrodošlico. Pa bomo. Sonce nam bo delalo družbo ob spremljanju osmih tekmovalnih točk, glavna med njimi bo dirka Jesenski kriterij.

Najbolše pa še prihaja. ->>>

Lahko boste jahali MEHANIČNEGA BIKA! Prvič v Stožicah. MERICA! Odločili smo se namreč, da jesen nikakor ni turobna, zato vam prinašamo kanček ameriškega veselja. Popolnoma brezplačno. Nikakor ne zastonj:)

Igrala, poniji in vse pripadajoče zadeve bodo na znani lokaciji pred tribunami.

Od 14. ure naprej na hipodromu v Stožicah.

Vstopnine, seveda, NI. Saj veste – fino bo:)

Avg 10 2016

Z veseljem napovedujemo nov kasaški dogodek na hipodromu v Stožicah!

V soboto, 3. septembra, bomo v prestolnici priredili enega zadnjih poletnih festivalov. Seveda bomo poskrbeli, da bo vzdušje toplo in vedro, ravno pravšnje, da prihod z dopusta ne bo prevelik šok.

Naši glavni junaki, kasači, se bodo pomerili v dirkah različnih kakovostnih skupin, med njimi pa izstopata dve dirki: Državno prvenstvo 3-letnih kasačev in Ljubljanska milja.

Ponosni smo, da bo za glasbeno spreljavo skrbel Big band Grospulje, za hrano in pijačo pa bo več kot dostojno poskrbljeno. Več informacij pride kmalu – carsko bo, obljubimo!

Sproti Vas bomo obveščali o točnem urniku festivala in Vas seznanjali s sodelujočimi.

Zagotovljeno brezplačno parkiranje na hipodromu in seveda, kot vedno, VSTOP PROST.

Se vidimo! 🙂