Maj 16 2018

Kasaški klub Stožice v sodelovanju s Kasaško zvezo Slovenije v nedeljo 20. maja prireja veliko športno-družabno prireditev imenovano “Dirke naše in vaše mladosti“.

V športnem delu se bo zvrstilo 7 kasaških dirk, v katerih bodo nastopili konji in vozniki iz cele Slovenije. Osrednja točka dne bo dirka za Pokal mesta Ljubljane, ki je največja kasaška dirka pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana, njen nagradni sklad pa znaša 3.000 evrov. Poleg te bodo gledalci lahko spremljali še napeto internacionalno dirko, v kateri se bodo za nagradni sklad 2.000 evrov pomerili najboljši slovenski in uvoženi kasači iz cele Evrope. Za nekaj več kot 2.000 evrov se bodo pomerile tudi francoske kobile v dirki Tour Trotteur Francais Slovenie.

V družabnem delu prireditve je organizator poskrbel za pester spremljevalni program, katerega rdeča nit bo nostalgija po “starih časih”. Odvijal se bo nostalgični sejem rabljenih stvari imenovan “Šaro na stran“, razstava starodobnikov, za najmlajše bodo na voljo animacije in jahanje konj, organizirana bo dirka ponijev, s katerimi bodo tekmovali otroci, kot vedno pa bodo za tiste bolj hazarderske ljubitelje športa prirejene tudi konjske stave. Za veselo vzdušje bo skrbel DJ Woo D.

Več o prireditvi lahko najdete na našem FB profilu in na spletni strani Kasaške zveze.
Za več informacije se lahko obrnete tudi na našega predsednika Viktorja Dolinška (041 785 919), našo sekretarko Vanjo Horvat (040 413 899) ali na organizatorko družabnega dela Janžo Dolinšek (031 774 112).

Kasaški klub Stožice